Ediția 2016

Ediția 2016

Deși pare să anunțe un sfârșit dramatic, dezastruos și iminent, tema celei de-a noua ediții a festivalului TEMPS D`IMAGES ne îndreaptă privirea înspre ce se întâmplă după ce admitem eșecul sau înfrângerea. Ce facem după momentul înțelegerii și vizualizării unui sfârșit? Vorbim în 2016 despre eșecul unui mod de funcționare, despre imposibilitatea de a face schimbările pe care ni le dorim și despre conștientizarea epuizării resurselor.

Societatea contemporană pare să funcționeze după practici economice, politice, instituționale, educaționale, relaționale ce nu mai corespund nevoilor prezentului, determinându-ne să căutăm noi formule de funcționare. Dar, după cum v-am obișnuit, nu avem răspunsuri pregătite la problemele care ne preocupă, ci dorim să aprofundăm subiectul adresând mai departe o serie de alte întrebări care să stimuleze o schimbare de perspectivă comună:

Cu ce ne ajută să recunoaștem falimentul? Ce ne stimulează să ieșim din stupoarea falimentului? Cum transformăm paradigma în care activăm? Cum putem recompune prezentul pentru a putea imagina un viitor posibil?

Post.faliment - o temă pe care o abordăm împreună cu artiștii invitați în festival pentru a provoca imaginația în condiții de luciditate extremă: da, s-a terminat, dar ce vine după?

 

 

Echipa

Director festival: Miki Braniște

Curatori: Iulia Popovici, Miki Braniște

Artist asociat
: Farid Fairuz

Coordonator festival
: Cristina Bodnărescu

Asistență coordonare
: Oana Mardare, Ștefania Robu

Comunicare & PR
: Corina Bucea, Oana Hodade

Relații internaționale & Guest: Sinta Wibowo

Coordonator producție & logistică: Simina Corlat

Asistent producție & logistică: Ani Mărincean

Coordonator tehnic: Attila Almási

Coordonator voluntari: Radu Bogdan

Ticketing: Alexandra Chițu

Grafică: Eugen Coșorean

Foto: Roland Váczi

Video: Mihai Stanciu, Patricia Niță

Spot video: Radu Văidean (moving-pictures.ro)

 

Locații

 

1. Fabrica de Pensule
Sala Studio (etaj 1), Sala RAP (etaj 2), Lateral ArtSpace (etaj 1), Bar (etaj 1), Pilot (etaj 3)
Str. Henri Barbusse, nr. 59-61

2. Cinema Mărăști
Str. Aurel Vlaicu, nr.3

3. REACTOR de creație și experiment
Str. Petőfi Sándor, nr. 4

4. ZUG.zone
Str. Traian, nr. 40-42 

5. Universitatea Sapientia
Calea Turzii, nr. 4

6. Muzeul de Artă Cluj
Piața Unirii, nr. 30

7. Insomnia Café
Str. Universității nr. 2

8. Sala Radio Cluj
Str. Donath, nr. 160

+ Aici Acolo Pop Up Gallery
Str. Samuel Brassai, nr. 7

 

Artist asociat

Farid Fairuz va prezenta în cadrul festivalului o explorare fluid performativă - That panda over there, wearing pants, is a holobiont!, concepută în cadrul proiectului We are all lichens, împreună cu alți 8 artiști. (10 noiembrie, ora 21.00, Fabrica de Pensule, Sala Studio)
 

În 2010, artistul Mihai Mihalcea a luat cu asalt scena culturală cu un proiect de ficţionalizare a propriei biografii, devenind Farid Fairuz. Până să se reinventeze în Farid Fairuz artistul Mihai Mihalcea a avut un rol esenţial în multe dintre iniţiativele care au condus la recunoașterea internaţională a dansului contemporan românesc și la înfiinţarea unor structuri și instituţii devenite repere ale acestui domeniu. Între 2006-2013 a fost director al Centrului Naţional al Dansului din București. În 2006 a fost nominalizat pentru premiul Paris – Europe 2006, de către Maison d'Europe et d'Orient din Paris. În 2013-1014 a fost bursier al Academiei de Artă din Berlin. În 2014 a co-curatoriat festivalul Good Guys Only Win in Movies la Hebbel am Ufer Berlin.