Despre noi

Temps d'Images Internațional

Inițiat în 2002 de Arte și La Ferme du Buisson, Festivalul TEMPS D’IMAGES s-a născut din ideea că lumea imaginilor în mișcare și a artelor spectacolului nu se pot separa și interacționează constant atunci când tehnologia este folosită ca o punte de legătură, nu ca o graniță.Ce căi noi putem găsi pentru a forma legături între performance și video în arta contemporană când granița dintre arte e din ce în ce mai incertă? Festivalul Temps d'Images a fost creat pentru a răspunde acestor întrebări și temelor inovatoare, extinzându-se în numeroase orașe din Europa. Din anul 2003 Temps d'Images a devenit o rețea europeană.

ARTE a fost fondat ca și canal tv public european specializat în programe culturale în 1991 printr-un parteneriat între Franța și Germania. Postul emite din 1992, și-a câștigat notorietatea internațională prin numeroase co-producții și achiziții de filme, documentare, artele spectacolului din toată lumea. A încheiat și multe parteneriate cu alte televiziuni din Europa.

Activitățile culturale ale ARTE au încurajat artiști din toată Europa captivând publicuri diferite. Temps d'Images este primul festival creat și produs de un post TV.