Faceți loc!

Durată 85′

Calendar

duminică 17/10/2010 de la 19:00 la 20:25

Spectacolul este bazat pe o documentaţie elaborată, timp de trei ani pe tema proprietăţii şi a relevanţei sale în societatea românească contemporană, cu o focalizare pe schimbările majore din spaţiile privat şi public. Spectacolul documentează contexte politice diferite schiţând filosofia ca făcând parte dintr-un spaţiu comun sau fiind lipsită de un spaţiu privat.
Dramaturgia este construită pe două nivele: primul, opt fragmente care contextualizează diferite perspective asupra proprietăţii, printre care, un primar care le promite un oraş perfect celor care îl votează, o femeie care se luptă pentru ca pisica ei să aibă un loc unde să facă pipi, un cuplu extenuat de încercările de a-ş lua o casă a lor; şi la nivelul al doilea, mai multe interviuri-video cu actorii, care vorbesc despre propriile mijloace de abordare si cum tratează tema proprietăţii.

concept: Mihaela Michailov & David Schwartz
regie: David Schwartz
interpreţi: Constantin Cojocaru, Florina Gleznea, Rodica Mandache, Virgil Mardare, Alice Monica Marinescu, Irina Mazanitis, Andrei Şerban
scenografie: Adrian Cristea
muzica: Brum Conspiracy
video: Cinty Ionescu
text: Mihaela Michailov
producţie: Teatrul Luni GreenHours & tangaProject

greenhours.ro

Despre artiști

Mihaela Michailov este dramaturg și critic de artele spectacolului. A scris scenarii de teatru documentar: Capete înfierbântate și Sub Pământ (regia David Schwartz), texte pentru copii și adolescenți: Copii răi (regia Alexandru Mihăescu), Familia Offline (regia Radu Apostol). Din 2012 colaborează cu regizorul Radu Apostol la proiecte de teatru educațional.